Blogolj!

Új lendületet kap a balatoni kerékpáros turizmus

Egy 1200 kitöltött kérdőívből, 22 mélyinterjúból és 8 fókuszcsoportos vizsgálatból álló kutatás alapján jelöli ki a balatoni bringások számára legkedvezőbb túraútvonalakat a tó mentén a Magyar Kerékpáros Szövetség vezette konzorcium.

A balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztését elősegítő projekt újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a szükséges megalapozó dokumentumok és kutatások bemutatásával és kiértékelésével a „GINOP 7.1.9-17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” konstrukció keretében a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány alkotta konzorcium átlépett a projekt fizikai megvalósítási szakaszába.

A szakértők a magyar tenger körüli bringás turizmus erősödését, egy új tavaszi és egy új őszi bringás szezon fellendítését várják a fejlesztésektől.

A piackutatás értéke az volt, hogy a valós piaci igényeket mérte fel. Megkérdezett aktív kerékpárosokat és olyanokat is, akik nem kerékpároznak rendszeresen, de aktív életmódot folytatnak.

A projekt kerékpáros túraútvonal kijelöléssel, kerékpáros pihenőpontok kialakításával járul hozzá az egész éven át tartó bringás turista-forgalom megteremtéséhez.

Címkék: balaton, kerékpár
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/90275/pics/lead_800x600.jpg
balaton,kerékpár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?