Blogolj!

Ennél menőbb várpromót még tuti nem láttál!

Dorogi László

Aki eddig nem hallott volna a Siklósi várról, az szánjon rá három percet parádés promóciós videójukra, majd hagyjon ott csapot-papot és utazzon el megcsodálni a monumentális építményt.

Mi, magyarok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy temérdek történelmi kincsben bővelkedünk: rengeteg vár, várrom, kastély és gyönyörűen kiépített óváros várja, hogy felfedezzük. Éppen ezért nem is könnyű eldönteni, hogy melyiket nézzük meg, ha akad éppen néhány szabadnapunk és kirándulni van kedvünk, de a Siklósi vár legénysége - és leánysága - most elég tuti tippet adott legújabb kisfilmjével.

Ami tulajdonképpen egy videoklip a Vár a Tenkes alján című dalocskához, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet Siklós és térségének érdekességeire és a Siklósi vár élő történelmére. Ahogy a készítők fogalmaztak, a dalban keveredik a múlt és a jelen, éppen úgy, ahogy magában a várban is.

A dallal és a videoklippel a fiatal közönséget szeretnék megszólítani a siklósiak, azokat a gyerekeket és fiatal felnőtteket, akik az iskolai kirándulások és táborok idején eljutnak történelmünk látványos helyszíneire, de privát programként még nem az ilyen jellegű programokat keresik.

A Villányi-hegység déli lábánál található Siklósi vár erődjének első falait a 13. században, 1260 körül rakták le, az első írásos emlék 1294-ből maradt fenn az építményről, ez a pécsi káptalanság irattárában ma is megtalálható - írja a vár honlapja.

Címkék: turizmus
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/91120/pics/lead_800x600.jpg
turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?