Blogolj!

A magyar turizmusnak is fájni fog a koronavírus-járvány

Dorogi László

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataiból kiderül: napról napra nő a szállásfoglalások visszamondásának száma.

Fotó: Pixabay

Ahogy az várható volt, a koronavírus-járvány terjedése a magyar turizmusban is érezteti hatását. Mivel a járvány még közel sem tetőzik nálunk, így további romlásra lehet számítani, különösen annak fényében, hogy a kormány szerda délután rendkívüli veszélyhelyzetet hirdetett.

Kihirdette a veszélyhelyzetet a kormány

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Példátlanul szigorú intézkedéseket hozott a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt. Cikkünk frissül! Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a kormány elkötelezett a megelőzés és az emberi életek, az egészség védelme mellett.

Az NTAK adatai alapján kedd reggelig a március elejétől május végéig tartó időszakra történő szállásfoglalások 18,5 százalékát mondták vissza abból a tíz országból, amelyből a legtöbb turista érkezik Magyarországra. A foglalások visszamondását tekintve a top 10 országból Németország esetében a legjelentősebb a tavaszi lemondási szám, de Izraelből, Olaszországból és Romániából is sokan döntöttek úgy, hogy lemondják a foglalásukat.

Azok viszont, akik belföldön utaznak a következő hetekben, hónapokban, egyelőre várnak.

Ami Budapestet illeti, a kínai turistáknak már több mint fele visszamondta szállásfoglalását, de az izraeli látogatók 41,1 százaléka sem utazik a magyar fővárosba tavasszal. 

A korábbi évek azonos időszakaival összehasonlítva márciusban és áprilisban 50-60 százalékkal érkezhet kevesebb külföldi vendég az országba, ezzel párhuzamosan a szállásdíj-bevételek 40-50 százalékkal eshetnek vissza.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/91648/pics/lead_800x600.jpg
budapest,szállás,turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?