Blogolj!

Egyre több Balaton parti település zárja le parkolóit húsvétkor

Már a húsvét hétvégét megelőző szombaton és vasárnap is szinte tömve voltak a Balaton parti települések. Elsőként Tihany jelentette be, hogy szeretnék megóvni lakosaikat a turistaáradattól, de napról napra egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

Balatonfüreden lezárják a város frekventált parkolóit, több utcába tilos a behajtás, nem látogatható a Kisfaludy és az Esterházy strand. Az intézkedések április 9. csütörtök déltől, kedd reggel 8 óráig lesznek érvényben. Lezárják a város 71-es főút alatti összes nagy parkolóját. Nem lehet majd megállni a Huray utcai-, a Borsos Miklós utcai-, az Esterházy- illetve a Kisfaludy strandi parkolókban illetve a Zákonyi úti mélygarázsban. Lezárják a város két nagy strandját is az Esterházy és a Kisfaludy strand a hosszú hétvégén nem látogatható. A hosszú hétvégén a város közterületein fokozott rendőri jelenlétet kért az önkormányzat, minden közterület-felügyelő is szolgálatban lesz.

Balatonalmádiban polgármesteri rendelettel a pénteki naptól (április 10-től) a következő területek lesznek lezárva: Szent Erzsébet liget teljes területe, Óvári kilátó és környezete, Szökőkút előtti tér és parkoló (a parkoló csak a húsvéti hosszú hétvégén tart zárva), Pannónia parkoló (csak a húsvéti hosszú hétvégén tart zárva)
Strandok és parkolóik, Játszóterek és kültéri fitnesz parkok. 
Az illetéktelen használókat 10 ezer – 200 ezer Ft közötti bírsággal sújtják.

Badacsonytomajon szintén lezárják a város tulajdonában lévő parkolókat.

Keszthelyen a veszélyhelyzetre való tekintettel lezárják a keszthelyi Balaton-partot.
Nagy Bálint úgy fogalmazott: arra kérik a kirándulást tervezőket, hogy valamennyiünk egészsége védelmében ne menjenek Keszthelyre, a keszthelyieket pedig arra, hogy most ők se sétáljanak a Balaton-parton.

Ezen kívül hasonló intézkedések lesznek többek között Alsóörsön és Csopakon is.
Címkék: balaton, koronavírus
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/93099/pics/lead_800x600.png
balaton,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?