Blogolj!

Hévízen új táblák figyelmeztetnek a járványügyi szabályok betartására

Bár ahogy sok már vidéki településen, úgy Hévízen is enyhítettek a korlátozásokon, ám ez nem jelenti azt, hogy nem kell betartani a szabályokat. Azért, hogy ezt senki ne felejtse el, új táblákat helyeztek ki a városban, amik figyelmeztetnek, bizonyos szabályok továbbra is érvényben vannak.

Fegyelem és önmérséklet. Csupán ez a két dolog elég ahhoz, hogy lazulás ellenére mindenki tartsa be a másfél méteres távolságot, és lehetőleg mindenki figyeljen és vigyázzon a másikra.

A városban március közepén kerültek ki azok a táblák, amelyek felhívták a figyelmet járvánnyal kapcsolatos tiltásokra, viszont ezek már lecserélték, hiszen a szabályok kis mértékben megváltoztak: megnyitották például a játszótereket, a szabadtéri fitneszparkokat, bővítették a termelői piac nyitva tartását, szombattól újra fogad látogatókat a tófürdő szabadtéri része, és egyre több vendéglátóhely teraszára tér vissza az élet.

A szabályok betartása és az egymásra figyelés, vagyis a kollektív önvédelem továbbra is fontos

- szögezte le a polgármester.

A hévíziek rendkívül fegyelmezettek voltak, s abban bízom, hogy a következő időszakban is mintaváros lesz a település, vigyázunk magunkra, egymásra. Az országosan érvényes intelmek mellett néhány helyi korlátozás is érvényben marad, például a piac árusainak és vásárlóinak is maszkot kell viselniük, kedden és szombaton 9–11 óráig pedig csak a 65 év felettiek tartózkodhatnak a vásártéren. A Hévízi-patakban, vagyis a kifolyónál pedig változatlanul tilos fürdeni

-tette hozzá Papp Gábor.

(forrás: zaol.hu, borító: Péter B. Árpád)

Címkék: Hévíz, koronavírus
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/94712/pics/lead_800x600.jpg
Hévíz,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?