Blogolj!

Hétvégén újraindulnak az erdei vasutak is

Szombattól újra üzemel két börzsönyi erdei vasút, a vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra–Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán közlekednek. Fokozatosan újraindul az erdei turizmus Somogyban is, ahol május 23-án üzembe áll a Mesztegnyői Erdei Vasút.

Az Ipoly Erdő Zrt. tájékoztatása szerint a Kemencei Erdei Múzeumvasúton a járvány miatti korlátozások feloldását követően újra pályára állnak a kisvasúti kocsik. Szombat, vasárnap és ünnepnapokon – felújítás miatt rövidített szakaszon – Kemence–Godóvár állomás között sűrűbb menetrend szerint utazhatnak a vasúton.

Újra várják a látogatókat a Márianosztra–Nagyirtáspuszta Erdei Vasúton is. Az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése és a másfél méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élők vagy egy utazóközösségbe tartozók között.

A vasúti kocsikat naponta fertőtlenítik és lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetik. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében, ha szükséges, korlátozzák a felszálló utasok számát.

Május 23-án kigördülnek a remízből a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei. Az első járat szombaton 10 órakor indul Mesztegnyőből Felsőkak felé és egy órai ott-tartózkodás után tér vissza.

A szerelvények a járványhelyzet időtartama alatt hétvégéken és ünnepnapokon járnak majd.

A távolságtartás szabályainak betartása miatt korlátozott utaslétszámot tudnak fogadni, ezért a vonatozást tervezőknek javasolt előzetesen bejelentkezni.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/95167/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?