Blogolj!
Idén télen is lehet evezni a Hévízi-csatornán

Idén télen is lehet evezni a Hévízi-csatornán

2019.11.06. | nemethgrg

2019. november 1. és 2020. március 15. közötti időszakban ismét lehet vízitúrázni és vízitúrákat szervezni a be nem fagyó vízfolyáson.

Tovább
Súlyosabb szankciók várhatnak a környezetkárosítókra!

Súlyosabb szankciók várhatnak a környezetkárosítókra!

Tovább
A zene városa lett Veszprém!

A zene városa lett Veszprém!

Tovább

Virágos Magyarország: megvannak a területi győztesek

2019.09.08.
Kálovics Tibor
A Magyar Turisztikai Ügynökség kihirdette a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny valamennyi területi győztesét. Utoljára az derült ki Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyék települései közül melyeket díjazták.

Kihirdették az Év Fürdője közönségszavazás nyerteseit

2019.09.07.
Kálovics Tibor
A héten három kategóriában avattak győztest az Év Fürdője közönségszavazáson. Az ötödik alkalommal meghirdetett versenyben közel 200 fürdő vett részt.

Nőtt a belföldi turizmus a második negyedéveben

2019.08.25.
Kálovics Tibor
A Szállás.hu weboldal eheti közleménye szerint 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus az idei második negyedévben az előző év ezen időszakához képest. A portál szerint az átlagos foglalási érték 14 százalékkal haladta meg az előző évit.

Megújul a rodostói Rákóczi-kiállítás

2019.08.18.
Kálovics Tibor
Néhány hét zárva tartás után szeptembertől megújulva várja az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Múzeum rodostói magyar kiállítása.

Meghaladhatja az uniós átlagot a turizmusban tapasztalt gazdasági növekedés

2019.08.11.
Kálovics Tibor
A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy az év végéig az idegenforgalomban tapasztalható növekedés akár az EU-s átlagot is meghaladhatja.

Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban

2019.08.04.
Kálovics Tibor
Második alkalommal szervezi meg a Természetjáró Fesztivált a Magyar Természetjáró Szövetség. Az aktív turizmust népszerűsítő fesztiválra szeptember 6. és 8 között kerül sor.

Kerékpáros turizmus: együttműködés Párkány és Esztergom között

2019.08.03.
Kálovics Tibor
Megállapodás született Esztergom és Párkány között. A határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszerről szóló megállapodás energiahatékony közlekedést kínál a helyieknek és a turistáknak.

Elkészítik a kempingszállások minősítési rendszerét

2019.07.28.
Kálovics Tibor
A magyar Kempingszövetség létrehozott egy olyan munkacsoportot, amely kidolgozza és kiépíti a kempingek minősítési rendszerét. 

Többet utaztak a magyarok 2018-ban, mint egy évvel korábban

2019.07.20.
Kálovics Tibor
Akárcsak az előző években, úgy tavaly is tovább nőtt a magyarok bel-, és külföldi utazásainak száma illetve a Magyarországra irányuló külföldi vendégforgalom is emelkedett - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal ágazati elemzéséből. 

Világörökség: tizennégy új kulturális helyszín a listán

2019.07.07.
Kálovics Tibor
Szombaton újabb tizennégy kulturális helyszínt vet fel listájára az UNESCO világörökségi bizottsága a Bakuban zajló soros ülésszak során.

Ezeket a cikkeket olvastad már?