Blogolj!
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

2020.06.01. | Zita

A lazításoknak köszönhetően a pünkösdi hosszú hétvégét már kellemesen ki lehetett élvezni, több helyen a strandok is megnyíltak, így a kikapcsolódás teljes lehetett.

Tovább
Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Tovább
A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

Tovább

Kinyitottak a fürdők, de egyelőre csak a kültéri medencéket lehet használni

2020.05.19.
Boros László Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy kinyitottak a fürdők, de egyelőre csak a kültéri medencéket lehet igénybe venni.

Pünkösdkor elindul a 174. hajózási szezon a Balatonon

2020.05.18.
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel áprilisban arra kényszerült, hogy a személyhajózási szezon hagyományos húsvéti indítását elhalassza. 2020. május 30-án azonban elindulhatnak a társaság első menetrendi és sétahajójáratai.
Címkék: balaton, Tihany

Belföldön a legbiztonságosabb nyaralni

2020.05.16.
Most belföldön a legbiztonságosabb nyaralni, a balatoni szolgáltatók felkészültek, és bíznak abban, hogy a magyar vendégek hozzájárulnak a hazai turisztikai szektor megmentéséhez, és jól alakulhat az induló szezon – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turisztikai Szövetség (BTSZ) elnöke.

Nyitásra készülnek a hévízi szállodák

2020.05.16.
Csend, üres utcák, bezárt szállodák és éttermek jelemezték az elmúlt hónapban Hévízet. De az enyhítések bevezetésévek, már a héviziek is felkészültek az újranyitásra. A Tófürdő például már - a szigorú szabályok betartása mellett - az előző hétvégén kinyitott.

Több budapesti járatát is újraindítja a Lufthansa

2020.05.15.
Júniusban a frankfurti, zürichi, stuttgarti és düsseldorfi járatok is elindulnak.
Címkék: repülés

A legtöbb fürdő pünkösdkor kinyit - korlátozások lesznek

2020.05.13.
A Magyar Fürdőszövetség szerint a magyarországi fürdőkben jövő nyárig biztosan nem lehet számítani a korlátozások teljes feloldására. A hamarosan nyitó fürdőkben egyelőre a korábbi vendégszámnak a fele lehet, és csak a szabadtéri medencék üzemelhetnek.

Turisztikai ügynökség: a kormány időben megtette a szükséges intézkedéseket

2020.05.13.
A kormány nagyon gyorsan meghozta a szükséges és elégséges intézkedéseket a koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Hévízen új táblák figyelmeztetnek a járványügyi szabályok betartására

2020.05.12.
Bár ahogy sok már vidéki településen, úgy Hévízen is enyhítettek a korlátozásokon, ám ez nem jelenti azt, hogy nem kell betartani a szabályokat. Azért, hogy ezt senki ne felejtse el, új táblákat helyeztek ki a városban, amik figyelmeztetnek, bizonyos szabályok továbbra is érvényben vannak.
Címkék: Hévíz, koronavírus

Hévízen több százan fürödtek a gyógytóban a hétvégén

2020.05.11.
Hévíz újranyitott, a hétvégén már több százan fürödtek a gyógytóban, a magánszállások már belföldi vendégeket is fogadtak - közölte a város polgármestere.
Címkék: Hévíz, koronavírus

Középkori piac épül Sümegen

2020.05.11.
Majdnem teljesen elkészült a város újabb turisztikai látványossága, a középkori piac kialakítása. A projekt a belvárosi piac korábban elkészült felújításához, korszerűsítéséhez kapcsolódik - tudta meg a veol.hu.
Címkék: sümeg

Ezeket a cikkeket olvastad már?