Blogolj!
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

2020.06.01. | Zita

A lazításoknak köszönhetően a pünkösdi hosszú hétvégét már kellemesen ki lehetett élvezni, több helyen a strandok is megnyíltak, így a kikapcsolódás teljes lehetett.

Tovább
Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Tovább
A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

Tovább

Újra kinyitott a hévízi tófürdő

2020.05.10.
Hévízen hétvégén újra megnyitott a tófürdő, valamint kinyitott a város több étterme, kávézója és üzlete is. További jó hír, hogy a magánszállások és a panziók is fogadnak már vendégeket, a szállodák pedig május második felétől nyílnak meg.

Újra nyitva a hévízi Tófürdő

2020.05.09.
Május 9-én nyit a hévízi Tófürdő szabadtéri fürdőrésze, és a szálláshelyek is tervezik a nyitás dátumát akár már a pünkösdi vagy a június közepi időszakra, a biztonságot szem előtt tartva.
Címkék: Hévíz, turizmus

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

2020.05.06.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közzétette a turizmusban érdekelt, jelentős vendégforgalmú szálláshelyek, vendéglátóipari egységek, attrakciók és szolgáltatók számára, a járványhelyzetben való működéshez készített kézikönyveit. A kézikönyvek csak ajánlásokat tartalmaznak, mivel az ügynökség nem hatóság. De mivel az ajánlás nemzetközi minták alapján készült, könnyen lehet, hogy a kormány kötelezővé teszi őket.

Horvátország és Szlovénia megpróbálja megmenteni a nyári turisztikai szezont

2020.05.05.
Szlovéniában már a jövő héten kinyithatnak a kisebb szálláshelyek, Horvátország június 1-jén, de legkésőbb 15-én indítaná az idényt.

Mária-kegyhelyeket összekötő kerékpáros zarándokút épül

2020.05.04.
A „SacraVelo – határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében” projekt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nagyszombat és Pozsony megyékben kerékpárral biztonságosan bejárható hálózatot jelöl ki a szakrális értékek mentén.

Tizenkét járat indul hétfőn a budapesti repülőtérről

2020.05.04.
Lassan beindul az élet Ferihegyen is, és bár alacsony kihasználtság mellett, de hétfőn már 12 járat indul el a reptérről.

Csípj ki egy szeletet a nyárból Hévízen!

2020.05.04.
Bár ez az év nem kedvez a fesztiváloknak és eseményeknek, lényegében a nyár ki is esik az idei programsorozatból, ám a Hévízi Borünneppel még így is belekóstolhatunk a nyár igazi ízébe.
Címkék: Hévíz, program, turizmus

Újra megnyitotta kapuit a pekingi Tiltott Város

2020.05.02.
A kínai fővárosban csütörtökön enyhített a korlátozásain, másnap pedig már meg is nyitották a rengeteg turistát vonzó Tiltott Várost.

A Budapest Airport 10 milliós utasforgalomra számít az idén

2020.04.30.
A Budapest Airport legfrissebb tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatti lezárások és a kereslet csökkenése miatt az idei évre a tervezett 17 milliós utasforgalom helyett 10 millió utassal kalkulálnak.

Hétfőtől újraindul a KLM Amszterdam-Budapest járata

2020.04.29.
A két főváros között naponta egy járat fog közlekedni, ami délelőtt indul Amszterdamból, és délben indul vissza.

Ezeket a cikkeket olvastad már?