Blogolj!
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

2020.06.01. | Zita

A lazításoknak köszönhetően a pünkösdi hosszú hétvégét már kellemesen ki lehetett élvezni, több helyen a strandok is megnyíltak, így a kikapcsolódás teljes lehetett.

Tovább
Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Tovább
A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

Tovább

Balatonfüreden érvényben maradtak a szigorú húsvéti korlátozások

2020.04.15.
Ragnar Volarus
Sajnos az emberi felelőtlenség miatt indokolt a döntés, volt éppen elég rossz tapasztalat.

Rendhagyó turisztikai kampányfilmet készített a Magyar Turisztikai Ügynökség

2020.04.13.
Az Ügynökség azt üzeni Magyarországnak, hogy senki se adja fel a reményt, hiszen közös erővel sikerrel fogjuk leküzdeni a jelenlegi nehéz helyzetet és újra útra kelhetünk a csodás hazai úti célok felé, ám most az a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra.

A józan ész halála: tesznek a tiltásra a turisták a Balatonnál

2020.04.13.
Dorogi László
Hiába rendelte el több Balaton-parti település polgármestere is a strandok és a parkok lezárását húsvétra a koronavírus-járvány miatt, több százan próbálták meg kijátszani a szabályokat.
Címkék: balaton, koronavírus

Kisoroszi bekeményít, a kirándulóknak most otthon van a helye

2020.04.11.
Dorogi László
Fontos és elkerülhetetlen döntéseket hozott meg Kisoroszi polgármestere: újabb fizikai útzárak és figyelmeztető táblák harsogják, eddig és ne tovább. Nem most van itt a kirándulás ideje, fogjuk fel végre.
Címkék: koronavírus

Egyre több Balaton parti település zárja le parkolóit húsvétkor

2020.04.09.
Már a húsvét hétvégét megelőző szombaton és vasárnap is szinte tömve voltak a Balaton parti települések. Elsőként Tihany jelentette be, hogy szeretnék megóvni lakosaikat a turistaáradattól, de napról napra egyre többen csatlakoznak hozzájuk.
Címkék: balaton, koronavírus

Nemcsak Tihanyban telt be a pohár, több település is "zárva" lesz a hétvégén

2020.04.08.
A Balaton-parti Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések - köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas - vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását.
Címkék: koronavírus, Tihany

Felelőtlenség: a járvány ellenére nagy tömeg lepte el Tihanyt

2020.04.07.
Pintér M. Lajos
Úgy tűnik, sajnos sokan képtelenek megérteni, hogy mekkora veszély leselkedik ránk, és hogy a vírus az egyébként kedvelt kirándulóhelyeken is jelen van, támad. Tihany most egyszerre kér és zár – hogy mihamarabb újranyithasson!

Hévíz továbbra is a turizmusra fókuszál

2020.04.04.
A hévízi önkormányzat olyan támogatási rendszert próbál bevezetni a koronavírus-járványra reagálva, amely a veszélyhelyzet elmúltával lehetővé teszi a turizmus gyors újraindítását. Erről Papp Gábor polgármester beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Megújul a nagyvázsonyi Kinizsi-vár

2020.04.02.
Új funkciókkal gazdagodik, valamint számos pontján éled újjá az ország egyik legnépszerűbb középkori erődítménye. A nagyvázsonyi Kinizsi-vár kedvelt célpontja a Balaton környéki kirándulásoknak, az idén tavasz folyamán megkezdődő átalakításokkal még több élményt kínál majd a látogatóknak.

Ezt tette a koronavírus - nézegessen üres városokat!

2020.03.30.
A koronavírus elterjedésének előrehaladtával napról-napra egyre kevesebb ember merészkedik ki az utcára. A szombattól életbe lépett kijárási korlátozás pedig szinte mindenkit a négy fal közé parancsolt. Egyik szemünk sír, hiszen az emberek nagyrésze fegyelmezetten betartja a korlátozást, másik szemünk egy picit sír, mert nem jó így látni szép magyar városainkat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?