Blogolj!
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

2020.06.01. | Zita

A lazításoknak köszönhetően a pünkösdi hosszú hétvégét már kellemesen ki lehetett élvezni, több helyen a strandok is megnyíltak, így a kikapcsolódás teljes lehetett.

Tovább
Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Újra látogatható a hévízi Schulhof sétány

Tovább
A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

A világörökségi Hollókő újra megnyitja kapuit

Tovább

Összehangolt fejlesztés Debrecenben, Hajdúszoboszlón és Hortobágyon

2020.01.15.
Impozáns beruházások veszik kezdetüket a közeljövőben a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térségben. Nézzük mire számíthat hamarosan a térségbe látogató.

Hévíz lehet a legkedveltebb európai úti cél?

2020.01.14.
A hazai palettát elnézve igencsak sikeresnek mondhatjuk magunkat, ha kedvelt úti célokról van szó. Tavaly Budapest lett a favorit, idén pedig akár Hévíz is nyertes lehet.
Címkék: Hévíz, turizmus

Töretlen népszerűségnek örvend az Országos Kéktúra

2020.01.12.
"Az Országos Kéktúra célja, hogy a jelvényszerző túra résztvevői a rendszeres természetjárás során megismerjék hazánk természeti szépségeit, tájait, lakóinak életét, országunk történelmét, kulturális kincseit."

Rengetegen látogatják a budapesti fűrdőket

2020.01.10.
A Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2019-ben több mint 5 millió vendég kereste fel, ami az előző évi forgalomhoz képest közel 13 százalékos növekedést jelent

Megbénított egy osztrák falut a túlzott Jégvarázs-rajongás

2020.01.10.
A nagysikerű amerikai animáció évek óta lázban tartja a gyerekeket, az már más kérdés, hogy ez öröm vagy épp kisebb bosszúság-e a szülőknek, de az biztos, hogy egy osztrák falunak nagy teher.

Átcsoportosítások Nemzeti Kastély- és Várprogramban

2020.01.10.
Több pénzt költenek a a majki kamalduli remeteség, a sümegi püspöki palota, a bajnai Sándor–Metternich-kastélyegyüttes, a dégi Festetics-kastély és a füzérradványi Károlyi-kastély turisztikai célú fejlesztésére, ezért néhány fejlesztés elkezdését későbbre halasztják.

2019 meghatározó volt a magyar turizmusban

2020.01.05.
Bár a teljes évre vonatkozó statisztikák csak februárban lesznek elérhetőek, az eddigi adatok alapján arra számítanak, hogy 2019 meghatározó volt, a korábbi turisztikai rekordéveket is felülmúlja.

Közel hétszázan mártóztak meg a Balatonban

2020.01.01.
Pár tucat őrült ember ötletéből néhány év alatt a téli Balaton egyik legnagyobb rendezvénye lett. A vízben hétszázan a parton több, mint ezren köszöntötték 2020-at az év első csobbanásával.
Címkék: balaton, szigliget

Új látványosságokkal bővül a Gyulai vár

2019.12.31.
Az 1566-os ostromot megidéző diorámával, egy kiterjesztettvalóság-alapú installációval, valamint a 16. századi várat és környezetét megidéző videóval bővül a gyulai vár kiállítása.
Címkék: EMMI, gyula, gyulai vár

Tovább bővül a Mini Magyarország makettpark

2019.12.28.
Kálovics Tibor
Márciusban tovább bővül a Szarvason található Mini makettpark. A márciusi bővítés során a magyarországi épületekre kerül a hangsúly főként a Balaton környékére és a Zemplén vidékére.

Ezeket a cikkeket olvastad már?